Cu sau fara carne, o reteta de mancare de mazare buna TREBUIE sa stii! Uite cum o prepari de post, dar aromata si consistenta, dar pe care o poti servi si alaturi de un preparat principal, din carne.

Ingrediente

800 g mazare 2 cepe 1 morcov mare 1 cartof 1 catel de usturoi 2 conserve rosii in bulion putin ulei o legatura marar 1/2 lingurita tarhon uscat sare piper
Mod de preparare:

1. Taie ceapa cat mai marunt si caleste-o in 1-2 linguri de ulei. Cand ceapa devine translucida, adauga morcovul dat pe razatoarea mica si cartoful taiat cubulete.

2. Adauga 2 cani de apa si pune capacul cratitei pentru 15 minute. Lasa mancarea de mazare la fiert pana cand bobul de mazare se inmoaie, iar cartoful poate fi patruns cu furculita.

3. Adauga apoi cele 2 conserve de rosii in bulion si usturoiul maruntit, amesteca bine si lasa mancarea de mazare sa scada pana cand sosul e potrivit ca si consistenta.

4. Adauga mararul tocat si tarhonul uscar, apoi lasa mancarea sa se odihneasca pentru 10 minute cu capac, inainte de a o servi.

S-ar putea sa-ti placa si:



din aceeasi categorie