Chocoflan, sau Prajitura Imposibila este un desert mexican compus din doua parti, blat de ciocolata cu crema de zahar ars si caramel deasupra.

Deliciul mai e cunoscut si sub numele de Prajitura Imposibila, datorita faptului ca, desi stratul de ciocolata este turnat primul in tava, el ajunge, dupa coacere, sa fie sub cel de crema de zahar ars!

Ingrediente pentru siropul de caramel

140 g zahar 2 linguri apa 1 lingura zeama lamaie

Ingrediente pentru blatul de ciocolata

6 linguri unt (cca 80 g) 120 g ciocolata neagra 70 g + 2 linguri faina 35 g cacao 100 g zahar 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2 oua 120 ml lapte batut esenta vanilie un praf sare

Ingrediente pentru stratul de caramel

250 g crema de branza 6 oua 4 galbenusuri mari 700 g lapte condensat (2 cutii x 400 g) 350 ml lapte 2 linguri esenta vanilie
Mod de preparare:

Prepara sosul de caramel:

1. Combina apa cu zaharul si da-le la foc mediu intr-o cratita, rotind cratita din cand in cand pentru a amesteca.
2. Cand compozitia fierbe, adauga zeama de lamaie si lasa sosul de caramel pentru inca cinci minute, sau pana cand incepe sa prinda culoare.
3. Cand caramelul devine usor auriu, opreste focul si continua sa invarti cratita pentru inca un minut, pana cand caramelul se inchide la culoare.
4. Toarna sosul de caramel in tava de guguluf unsa bine cu ulei si da tava deoparte.

Prepara blatul de ciocolata:

1. Combina untul cu ciocolata si topeste-le la bain marie sau la microunde, amestecand la fiecare 30 de secunde, pana obtii o glazura omogena.
2. Separat, combina ingredientele uscate intre ele: faina, cacaua, zaharul, bicarbonatul de sodiu si sarea.
3. In sosul de ciocolata adauga cele doua oua, laptele batut si esenta de vanilie. Bate compozitia pentru 1 minut, apoi incorporeaza tot cu mixerul ingredientele uscate.
4. Intinde aluatul pentru blatul de ciocolata peste stratul de caramel si niveleaza-l cat mai bine posibil.

Prepara stratul de crema de zahar ars:

1. Combina crema de branza, ouale si galbenusurile intr-un blender. Mixeaza si adauga cele doua cutii de lapte condensat, laptele si esenta de vanilie. Mixeaza pentru alte 30 de secunde.
2. Toarna compozitia pentru stratul de crema peste aluatul de ciocolata incet, pentru a evita combinarea celor doua straturi.
3. Lasa o margine de un deget pe inaltimea tavii, pentru a permite prajiturii imposibile sa creasca.
4. Acopera tava de guguluf cu folie de aluminiu si da-o la cuptor, in baie de apa, pe raftul cel mai de jos, pentru 90 de minute la 170 de grade.
5. Verifica prajitura cu testul scobitorii, iar dupa ce te-ai convins ca este bine copt lasa-l sa se raceasca si da-l la frigider acoperit cu folia peste noapte.

Servirea prajiturii imposibile, cu ciocolata si crema de zahar ars

1. Odata racit cateva ore, scoate desertul de la frigider si inmoaie tava pentru 2 minute in apa calda, in tava in care ai si pregatit prajitura.

2. Scoate prajitura inversandu-o pe un platou de servire si decoreaz-o dupa imaginatie, apoi serveste-o.