Cand nu ai foarte mult timp pentru a pune muraturi la borcan, aceasta reteta de castraveti murati cu ceapa e exact ce iti trebuie. Se fac fara fierbere, in numai 30 de minute. Urmand aceasta reteta, vei obtine 6-8 borcane de 370 ml de castraveti murati cu ceapa.

Ingrediente
un kg castraveti de gradina 2 cepe 1 1/2 linguri sare 200 g zahar pudra 120 ml otet de mere 250 ml otet din vin alb 1/2 lingurita boabe de mustar
Mod de preparare:
  1. Se spala si se taie castravetii felii subtiri care se amesteca cu sare si se lasa sa stea 90 de minute la frigider.
  2. Apoi, se pun castravetii intr-o strecuratoare si se trec sub un jet de apa rece. Se scurg bine si se pun intr-un vas cu ceapa taiata pestisori. Se repartizeaza in borcane.
  3. Zaharul, cele doua tipuri de otet si boabele de mustar se clocotesc si apoi se toarna peste castraveti. Se pun capace si se intorc cu gura in jos. Sunt buni pentru consum dupa 12 ore sau se pot conserva mai mult timp.

Sfaturi utile

✽ Pentru a evita inmuierea muraturilor, nu folositi niciodata sare iodata.

✽ Capacul borcanului trebuie sa fie perfect etans, pentru a nu patrunde aer.

✽ Legumele taiate nu trebuie indesate puternic, pentru a evita fermentarea lor.