O alternativa la banala musaca, aceasta reteta de turnulete cu vinete si mozzarella schimba gustul combinatiei de carne tocata si legume cu care eram atat de obisnuiti cu unul diferit, aparte.

Reteta trimisa de Felicia Maciuca, din Braila

Ingrediente

2 vinete mari 300 g carne tocata o ceapa o rosie 200 g mozzarella ulei masline cimbru sare piper o cana sos de rosii
Mod de preparare:
  1. Vinetele se taie felii, se sareaza si se stropesc cu ulei de masline. Fiecare felie se frige cateva minute pe grill-ul incins.
  2. Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei, se adauga rosia tocata si carnea tocata. Se calesc cateva minute impreuna, apoi se condimenteaza.
  3. Se suprapun feliile de vinete, intre care intercalam cate o lingura de compozitie de carne si cate o felie de mozzarella.
  4. Se asaza turnuletele in vasul ceramic, se toarna sosul de rosii condimentat cu cimbru, sare si piper si se dau la cuptor 30 de minute.
din aceeasi categorie