Tochitura de porc

60 minute
4 portii
Mediu

Ai pofta de preparate traditionale, din bucataria romaneasca? Atunci e musai sa faci o tochitura de porc, dupa reteta noastra. Garantam ca o vei repeta, dar ideal e sa nu abuzezi, caci nu-i cel mai sanatos fel de mancare.

Ingrediente

400 g pulpa porc 250 g carnati afumati 200 g ceafa afumata 100 ml vin alb sec 1 ceapa 3 linguri ulei 3 linguri sos de rosii 1/2 cana apa sare piper cimbru 60 g telemea de oaie

Ingrediente pentru servit

4 oua mujdei mamaliguta
Mod de preparare:
  1. Taie carnea cubulete si prajeste-o in uleiul incins, intr-un vas cat mai intins, pana cand se rumeneste bine, apoi adauga ceapa si las-o pana sticleste.
  2. Stinge carnea cu vin, lasa-l sa scada 1-2 minute, apoi adauga sosul de rosii, 1/2 cana apa si sareaza. Lasa tochitura la foc mic pentru ~30 de minute, sau pana cand furculita intra cu usurinta in carne, iar sosul a scazut. Potriveste de sare, piper si adauga cimbru. Separat, prepara 4 oua ochiuri.
  3. Asaza tochitura in fiecare farfurie, deasupra ei pune mujdeiul, mamaliguta, peste care pune un ou si rade putina telemea de oaie.

S-ar putea sa-ti placa si:

Tocana de ciuperci cu pui

Tocana de peste

Varza cu afumatura la cuptor