Salata de varza cu ciuperci este satioasa, usor de facut si perfecta pentru zilele de post sau in curele de detoxifiere, deoarece nu contine produse de origine animala.

Ingrediente

1/2 capatana varza rosie sare un morcov 4-5 ciuperci proaspete cateva frunze de salata 2 linguri muguri de pin 2 linguri ulei

Ingrediente pentru sos

3 linguri suc de portocale o lingura mustar iute sau dulce, dupa gust o lingura otet balsamic putin chimen macinat 2 linguri ulei sare
Mod de preparare:
  1. Intr-un castron, se pun sucul de portocale, otetul, mustarul, chimenul, uleiul si sarea.
  2. Se amesteca bine si se adauga varza taiata cat mai fin posibil. Se amesteca si se lasa 30 de minute la rece.
  3. Intre timp, mugurii de pin se rumenesc intr-o tigaie cu ulei, iar morcovii se taie bastonase subtiri.
  4. In vasul cu varza rosie se adauga salata, mugurii de pin, morcovii si ciupercile taiate, inainte de servire. Se potriveste gustul de sare si se aduce la masa.
din aceeasi categorie