Salata caprese
Ingrediente
1. Se pune uleiul intr-un bol, se amesteca cu sare, piper si oregano si se lasa asa.
2. Intre timp, se spala si se taie rosiile, apoi brânza daca bilele sunt prea mari.
3. Se pun in bol rosiile si brânza, maslinele ca si câteva frunze de salata.
4. Se amesteca cu atentie si se aduce salata la masa.
BUNICA TE SFATUIESTE:
1. Daca nu ai la indemana mozzarela, o poti inlocui cu felii de cas proaspat, nesarat, taiat cubulete.
2. Foloseste la salata ulei de masline, in loc de ulei de floarea-soarelui. Va avea un gust mai fin si mai putine calorii.
3. Ca sa fie mai satioasa, mai poti adauga in salata si oua de prepelita fierte tari, taiate in jumatati.
4. Oregano este condimentul specific al acestei salate, dar poate fi inlocuit cu cimbru, daca iti place mai mult.