Pui Kiev

50 minute
4 portii
Usor

Desi denumirea te duce cu gandul la bucataria ucrainiana, originea preparatului este o necunoscuta. Indiferent in ce tara ar fi fost inventat, puiul Kiev e o bunatate care nu trebuie ratata, mai ales ca nu e mare grozavie sa il prepari. Combinatia de unt si verdeturi aromate, ambele intr-o rulada de piept de pui dau aroma carnii si o fac suculenta totodata.

Ingrediente

4 bucati piept de pui 4 linguri unt o legatura patrunjel 2 fire ceapa verde 1/2 legatura marar 1 catel de usturoi coaja rasa a unei lamai 4-5 linguri faina 2-3 oua 2 linguri lapte 150 g pesmet sare piper
Mod de preparare:

 

  1. Taie fiecare bucata de piept de pui pe laterala, ca pentru snitele, insa fara a o felia pana la capat. Astfel, obtii o bucata dubla ca si latime. Bate bucatile pana le subtiezi considerabil, insa nu atat de tare incat sa se rupa carnea.
  2. Toaca foarte marunt, fie folosind cutitul, fie in robotul de bucatarie, mararul, patrunjelul, usturoiul si ceapa verde. Amesteca-le intre ele si adauga coaja de lamaie rasa.
  3. Din unt (tinut la rece pana in ultima clipa) taie 4 batoane late cat un deget si lungi cat pachetul. Tavaleste untul rece prin verdeata tocata, apoi pune fiecare baton pe cate o bucata de piept de pui.
  4. Presara sare pe deasupra si, daca e necesar, mai adauga din verdeata pe deasupra untului. Ruleaza pieptul de pui, incat sa impaturesti untul.
  5. Prinde lateralele si capetele ruloulurilor cu scobitori. Bate ouale cu putina sare si piper, apoi da rulourile prin faina, oua si pesmet. Prajeste puiul Kiev in ulei incins pentru 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumeneste bine.
  6. Pune puiul intr-o tava si da-l la cuptor pentru 25-30 de minute. Serveste puiul Kiev cu garnitura de cartofi sau cu o salata alaturi.

Incearca si:

Crochete cu bacon si cascaval

Rulada de curcan

Braciole