Pandispan cu prune

70 minute
6 portii
Mediu

Doar pentru ca vara se apropie de final, nu inseamna ca s-au terminat fructele cu care poti prepara prajituri delicioase, ba dimpotriva!

Uite cat de usor prepari un pandispan cu prune delicios, cu gust acrisor, pudrat din belsug cu zahar imediat ce-l scoti de la cuptor.

Ingrediente

200 g faina 150 g faina 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 4 oua 160 ml lapte 150 ml ulei 500 g prune esenta vanilie coaja unei lamai zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
  1. Separa ouale si bate albusurile cu 1/2 cantitate de zahar si vanilia, pana se tin bine de tel (~5 minute).
  2. Separat bate galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar. Incorporeaza faina, uleiul, laptele si coaja de lamaie in galbenusuri.
  3. Incorporeaza apoi si albusurile in galbenusuri, folosind miscari delicate de jos in sus.
  4. Toarna compozitia intr-o tava medie (ex. tava termorezistenta), tapetata unt/ulei si faina.
  5. Deasupra pune prunele taiate sferturi sau jumatati si da prajitura cu prune la cuptor pentru 45-50 de minute la 180 de grade, sau pana cand prajitura se rumeneste si trece testul scobitorii.

S-ar putea sa-ti placa si:


Magiun de prune fara zahar