Mini-pateuri cu cascaval

40 minute
6 portii
Usor

Stii ca urmeaza sa primesti musafiri, dar n-ai chef sa pregatesti ceva complex? Totul e sa ai aceste 4 ingrediente in casa si ai un aperitiv rapid cu foarte putin efort!

Ingrediente

1 pachet foietaj 200 g cascaval 2 oua sare piper (optional)
Mod de preparare:
  1. Lasa foietajul congelat la temperatura camerei pentru cateva ore intainte de a il folosi. Intinde-l si taie-l in patratele, apoi bate ouale cu cascavalul, adaugand sare si piper dupa gust. Umplutura trebuie sa aiba o consistenta destul de groasa, pentru a nu curge din pateuri.
  2. Intinde putin patratele tragand de marginile lor cu mainile, apoi asaza 1/2 lingurita din compozitie in centru. Inchide pateurile presand marginile intre ele, iar daca nu par sa se lipeasca prea bine, unge marginile cu putina apa.
  3. Asaza mini-pateurile cu cascaval intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 1-2 cm unul de celalalt. Da tava la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu, sau pana cand pateurile se rumenesc.
  4. Optional, poti presara cascaval si deasupra acestora, pentru un aspect mai placut.

Pateuri cu pizza

Pateuri cu ciuperci

Pateuri picante