Ai pofta de o bunatate traditionala, pe care sa o mananci pe saturate? Varianta asta de gulas se serveste direct din paine!

Ingrediente

un kg carne de vita o lingura untura 4 morcovi 2 ardei grasi de culori diferite 4 cartofi 2 cepe 3 fire telina o conserva mica bulion o lingurita boia cimbru uscat 2 cuburi concentrat vita un praf sare 4-6 paini rotunde cu coaja groasa
Mod de preparare:

 

  1. Ceapa taiata pestisori se pune la calit impreuna cu ardeii in untura topita.
  2. Cand s-au inmuiat, se adauga carnea si, dupa ce si aceasta s-a rumenit, se pun bulionul, boiaua, concentratul si un praf de sare. Se lasa la foc mic pana ce se curata cartofii si morcovii.
  3. Se pun la fiert 1,5 litri apa, se pun cartofii si morcovii peste carne, apoi se toarna si apa fiarta.
  4. Se adauga si telina, se acopera si se lasa pe foc doua ore. Se serveste in painea careia i s-a taiat un capac si apoi s-a scobit de miez la interior. Se presara cu cimbru uscat pe deasupra.

Tochitura de porc

Papricas de pui

Varza a la Cluj