Cui nu-i place fasolea la cuptor? In cele ce urmeaza va prezentam o reteta delicioasa, cu ciuperci, economica si costa doar 4 lei portia.

 

Ingrediente

un borcan mare fasole verde conservata o conserva mica ciuperci feliate 3 cepe o lingura zahar 3 linguri ulei sare piper
Mod de preparare:
  1. Ciupercile feliate se trec sub un jet de apa rece si apoi se pun intr-o tigaie fara grasime. Se lasa pe foc 10 minute, pâna ce apa lor se evapora.
  2. In alta tigaie se toarna uleiul si se caleste ceapa taiata pestisori. Dupa ce s-a inmuiat, se pune zaharul si se lasa sa se caramelizeze.
  3. Fasolea se scurge, se trece sub un jet de apa rece, se gusta si, eventual, se da intr-un clocot. Apoi se scurge.
  4. Intr-un vas de cuptor se pun fasolea scursa amestecata cu ciupercile, se potriveste gustul de sare si piper, se asaza deasupra ceapa si se da totul la cuptor pentru 20 de minute.
din aceeasi categorie