Drob frantuzesc din carne de vita si porc, in aluat foitaj

70 minute
10 portii
Usor

Nu numai noi, romanii, stim sa facem drob! Iata o reteta perfecta pentru Paste pe care o poti incerca anul acesta: drob frantuzesc, in aluat foitaj, din amestec de carne tocata de vita si porc. Garantat vei aprecia combinatia!

 

 

 

Ingrediente

400 g carne tocata de manzat 600 g carne din carnati proaspeti, grosi 120 ml smantana pentru gatit 5 oua 1 galbenus 1/2 lingurita salvie 1/2 lingurita cimbru 1 fir ceapa verde 2 linguri patrunjel sare piper 1/2 pachet foitaj
Mod de preparare:

1. Combina carnea de vita cu cea din carnati. Adauga patrunjelul tocat marunt, sare, piper si restul de condimente.
2. Combina 2 oua cu smantana pentru gatit pana la omogenizare, apoi toarna compozitia peste amestecul de carne si amesteca.
3. Fierbe 3 dintre oua pentru cel mult 10 minute si curata-le, dupa ce se racesc.
4. Intr-o tava de cozonac, intinde un strat de foitaj si ridica-l pe peretii tavii. Peste foitaj raspandeste jumatate din cantitatea de carne, asaza cele 3 oua fierte, iar deasupra niveleaza restul de carne.
5. Peste stratul de carne superior intinde un strat de foitaj cat tava si strecoara-l pe langa peretii tavii.
6. Cresteaza linii fine cu cutitul pe invelisul de foitaj, fara a strapunge aluatul.
7. Perforeaza foitajul in 2 puncte cu varful unui cutit, pentru a facilita iesirea aburului pe parcursul coacerii. Unge drobul frantuzesc cu galbenusul de ou si da-l la cuptor la 200 de grade pentru 15 minute, apoi la 160 de grade pentru alte 30 de minute.

S-ar putea sa-ti placa si: