Cornulete fragede vanilate

20 minute
6 portii
Usor

Asa iti ies cele mai fragede si aromate cornulete vanilate! Alternativ, in locul untului, poti folosi si untura in reteta, iar gustul va fi cu atat mai bogat.

Ingrediente

230 g unt 5 linguri zahar 210 g faina 100 g faina de migdale un praf de sare esenta de vanilie

Ingrediente pentru servit

zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Bate untul moale cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce obtii o compozitie pufoasa. Amesteca ingredientele uscate intre ele (faina, zahar, faina de migdale, praful de sare).
  2. Uneste cele doua compozitii si mixeaza-le pana ce obtii un aluat dens si nelipicios. Ia ~1 lingura de compozitie, formeaza o bila, apoi da-i forma cat mai cilindrica si alungita.
  3. Incovoiaza cornuletele incat sa capete forma de semiluna si asaza-le pe o tava tapetata cu foaie de copt. Da piscoturile la cuptorul preincalzit pentru 8-10 minute la 180 grade, pana devin usor aurii, apoi serveste-le pudrate cu zahar din belsug.

S-ar putea sa-ti placa si:

Fursecuri Amaretti

Turta dulce glazurata cu ciocolata

Nuci