Ciulama de vitel
 110 minute
4 portii
Mediu
Prepara o ciulama sanatoasa, cu carne de vitel si ciuperci, perfecta la pranz alaturi de o portie de mamaliga.
Ingrediente
                                 un kg cuburi de carne de vitel
 100 g unt
 2-3 morcovi
 o ceapa mare
 o conserva mica ciuperci taiate
 un pahar mic smantana
 sucul unei lamai
 un galbenus
 2 linguri faina
 250 ml vin alb
 sare 
 piper                            
                        
                            Mod de preparare:
                        
                                                    - Carnea se rumeneste uniform in unt si apoi se presara faina. Se amesteca bine, se adauga 200 ml apa si vinul. Se mai adauga apa daca lichidul nu acopera carnea.
 - Se adauga morcovii rondele, ceapa, ciupercile si se lasa sa fiarba 90 de minute, adaugand apa, daca este necesar.
 - Se amesteca smantana cu galbenusul si sucul de lamaie si se adauga in mancare numai dupa ce carnea a fiert. Se amesteca si se trage imediat de pe foc.
 
Vezi si alte retete cu carne de vita
                din aceeasi categorie
            
        
                    5 stars -
                    based on 250 reviews