Ciorba de stevie este un deliciu caracteristic primaverii, de care trebuie sa te bucuri cat mai mult in sezon. Pentru o varianta mai consistenta, prepara ciorba de stevie cu afumatura, insa daca o preferi de post sau vegetariana, elimina produsele de origine animala si tot obtii un preparat perfect pentru pranz.

Ingrediente

o ceapa mare 2 catei usturoi o capatana telina 1 morcov 7-8 legaturi stevie 500 ml bors 2 linguri bulion 1 lingura ulei sare o legatura leustean afumatura (optional) ou fiert (optional)
Mod de preparare:

1. Toaca ceapa marunt, iar telina si morcovii cubulete fine (pot fi si rase). Caleste ceapa in oala de ciorba, intr-o lingura de ulei pentru un minut, apoi adauga si usturoiul, urmat de telina si morcov.

2. Adauga apoi stevia spalata si tocata. Dupa preferinta, preferinta, poti elimina prin taiere centrul fiecarei frunze, daca este mai lemnos.

3. Completeaza cu 2-3 litri de apa, in functie de capacitatea oalei si de cantitatea de stevie, apoi lasa stevia la oparit pentru 15-20 de minute.

4. Odata fiarta stevia, adauga borsul si bulionul si potriveste ciorba de sare. Daca planuiesti sa faci o ciorba de stevie cu afumatura, adauga afumatura taiata cubulete cu 10 minute inainte sa opresti focul, chiar inainte de bors si bulion. Presara leusteanul tocat marunt imediat ce opresti focul si acopera ciorba de stevie.

5. Serveste ciorba de stevie ca atare sau cu un ou fiert pentru fiecare portie.


 

din aceeasi categorie