Chiftele in sos de rosii

35 minute
4 portii
Mediu

Un fel de mancare rapid si usor de facut, ce multumeste cu siguranta toata familia. Chiftelele in sos de rosii pot fi servite cu o garnitura de piure pufos alaturi.

Ingrediente

400 g pulpa de rosii 500 g carne tocata amestec un catel usturoi un galbenus 100 g unt 5 linguri pesmet o ceapa un morcov un praf nucsoara sare piper o foaie dafin putin oregano o legatura patrunjel
Mod de preparare:
  1. Carnea se amesteca bine cu usturoiul pisat, galbenusul si pesmetul, se potriveste de sare, piper si nucsoara si se framanta. Apoi, cu palmele umezite, se formeaza chiftele.
  2. Se topeste untul intr-o tigaie si se rumenesc chiftelele pe ambele parti.
  3. Se scot chiftelele, se caleste ceapa tocata in untul ramas si se adauga pulpa de rosii si morcovul taiat rondele.
  4. Se pun si chiftelele, se presara oregano, se pune foaia de dafin, sare, piper si se lasa pe foc 30 de minute. Se serveste cu patrunjel proaspat tocat.