Chec impletit cu ciocolata

120 minute
6 portii
Mediu

Checul impletit cu ciocolata e un desert perfect si usor, pe care il faci din cateva ingrediente banale. Mai jos gasesti reteta pas cu pas, cu imagini ajutatoare.

Ingrediente

500 g faina 250 ml lapte 4 linguri zahar 3 linguri unt 1 lingura drojdie sare 400 g ciocolata tartinabila

Ingrediente pentru copt

un ou 2 linguri unt
Mod de preparare:

1. Amesteca toate ingredientele uscate intre ele (faina, sare, zahar, drojdie), apoi adauga untul moale, urmat de ou si de lapte. Framanta aluatul obtinut pentru ~10 minute si lasa-l sa creasca intr-un castron acoperit pentru o ora.

2. Intinde alutul crescut pe un blat bine pudrat cu faina. Asaza ciocolata tartinabila pe toata suprafata foii, evitand marginile cu 1-2 cm. 

3. Ruleaza aluatul cu grija.

4. Taie ruloul obtinut in 2 jumatati, pe lungime.

5. Impleteste cele doua jumatati, asaza-le intr-o tava unsa cu unt si lasa tava acoperita pentru 20 de minute. Unge checul cu oul batut cu lapte si da checul la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute, sau pana cand se rumeneste si trece testul scobitorii.

Incearca si:

Chec cu lamaie a la Diana Munteanu

Chec cu banane si nuca de cocos

Checuri simple