O combinatie sanatoasa de legume, cu un aspect colorat si foarte prezentabil. Incearca reteta de Ratatouille, un preparat delicios din bucataria frantuzeasca.

Ingrediente

4 dovlecei 3 vinete medii 7 rosii 2 linguri ulei masline 1 catel usturoi sare piper

Ingrediente pentru sos

200 g ceapa 200 g morcov 100 g tulpina telina 1 lingura unt 1 lingura ulei de masline 2-3 catei de usturoi 3 ardei 800 g rosii decojite cimbru busuioc
Mod de preparare:

 

1. Coace ardeii direct pe flacara sau pe o plita, iar cand sunt facuti uniform pune-i intr-un castron si acopera-i pentru 10 minute, apoi curata-i de coaja si de seminte.
2. Taie cubulete (1-2 cm) ceapa, morcovii si tulpinile de telina. Feliaza dovleceii, vinetele si rosiile, fiecare sa aiba cate 2-3 mm grosime.
3. In lingura de ulei de masline si cea de unt topite in tigaie, soteaza telina, morcovii si ceapa pentru 10 minute la foc mare, adauga condimentele si usturoiul, apoi mai lasa-le 3 minute pe foc. Adauga ardeii copti si rosiile decojite, tocate marunt si lasa sosul pe foc pentru inca 20 de minute.
4. Lasa ingredientele pentru sos sa se raceasca in tigaie, apoi da-le prin blender pentru a forma o pasta. Pune sosul rezultat intr-o tava adanca si niveleaza-l. Aseaza alternativ felii de rosie, vanata si dovlecel, incepand din margine si formand o spirala catre centru.
5. Piseaza usturoiul si freaca-l cu uleiul de masline, apoi pune-l peste legumele aranjate, impreuna cu sare si piper. Acopera tava cu folie de aluminiu si da-o la cuptor pentru 3 ore, la foc mic. Dupa ce timpul s-a scurs, scoate folia de aluminiu si da tava la cuptor pentru alte 45 de minute, la foc mediu.