Cartofi umpluti Carbonara

35 minute
4 portii
Usor

O idee usoara si foarte practica, numai buna de pregatit la cina. Iata cat de usor e sa prepari niste cartofi umpluti Carbonara, care, e drept, nu sunt dupa reteta originala de Carbonara, insa sunt un deliciu satios!

Ingrediente

120 g bacon/pancetta 4 cartofi albi mari 200 ml smantana pentru frisca 100 g parmezan proaspat ras 4 oua 3 fire ceapa verde
Mod de preparare:

1. Spala bine si fierbe cartofii in coaja cu putina sare, pana ii poti patrunde cu furculita, apoi lasa-i sa se raceasca cat sa ii poti manevra.

2. Taie cartofii pe lungime si scobeste-i de continut intr-un castron si zdrobeste bine. In rastimp, frige panceta taiata cubulete mici si elimina excesul de grasime.

3. Adauga smantana pentru frisca peste bacon, un praf de sare si putin piper, apoi incorporeaza piureul de cartofi si aproape tot parmezanul (pastreaza 1-2 linguri).

4. Umple cartofii cu aceasta compozitie si preseaza apoi compozitia incat sa pui cate un ou in centrul fiecarui cartof.

5. Da cartofii la cuptor pentru 10 minute la 200 grade. Presara iar parmezan si da cartofii umpluti carbonara la cuptor pentru inca 4-5 minute, sau pana se topeste parmezanul.

6. Serveste cartofii umpluti carbonara cu ceapa verde si bacon sau pancetta crocante.

S-ar putea sa-ti placa si: