Tort de miere glazurat

75 minute
8 portii
Mediu

Cu reteta asta, obtii un tort delicios, cu gust bogat de miere si ciocolata alba, care arata exceptional.

Ingrediente pentru blat

225 g faina 110 g miere 85 g unt 85 g zahar un plic praf de copt 2 oua

Ingrediente pentru crema

200 g ciocolata alba menaj 200 ml smantana dulce pentru frisca

Ingrediente pentru glazura

200 g zahar pudra un albus sucul unei jumatati de lamaie

Ingrediente pentru decor

foi de napolitana
Mod de preparare:
  1. Untul cu zaharul se amesteca si se adauga ouale batute in prealabil. Se pune si mierea si la final faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se pune intr-o forma unsa si se coace 45 de minute. Se lasa apoi la racit complet.
  2. Pentru crema, se topeste ciocolata in smantana pentru frisca incalzita in prealabil, apoi se da la rece 3-4 ore dupa care se scoate si se mixeza bine pana se intareste. Se taie blatul in doua si se umple cu crema alba de ciocolata.
  3. Pentru glazura, se amesteca albusul cu zaharul pana ce se obtine o crema alba. Se adauga sucul si se mai amesteca 10 secunde. Se toarna peste tortul asezat pe un gratar. Se lasa sa se inchege. Se decoreaza cu foi de napolitana, dupa plac.

Incearca si alte deserturi cu miere

Vezi si alte retete de torturi