Tort de ciocolata cu aroma de portocale

55 minute
8 portii
Mediu

Iti plac deserturile concentrate, cu gust bogat? Incearca acest tort de ciocolata plin de crema, pe care sigur il vei iubi.

Ingrediente pentru blat

200 g ciocolata neagra 150 g unt 75 g faina 150 g zahar 3 oua

Ingrediente pentru crema

200 g ciocolata un pachet unt

Ingrediente pentru servit

coaja rasa de portocale
Mod de preparare:
  1. Pentru blat, galbenusurile se freaca bine cu zaharul. Untul si ciocolata se topesc si se toarna peste crema cu galbenusuri. Se amesteca, se adauga faina si se omogenizeaza.Se bat albusurile spuma si se adauga in compozitia de mai sus. Se toarna aluatul intr-o forma unsa si tapetata cu faina. Se coace 25 de minute.
  2. Se pregateste crema prin topirea ciocolatei care se pune apoi, in mai multe reprize, in untul moale. Se amesteca bine si se lasa la frigider pana ce se raceste blatul.
  3. Blatul se taie in doua si se umple cu crema. Se orneaza cu crema ramasa si cu coaja de portocala rasa.

Vezi si alte deserturi cu ciocolata

Incearca si alte retete de tort