Tort cu crema bavareza

Mediu

Credeai ca e greu sa prepari un tort delicios? Uite cat se simplu se prepara tortul cu crema bavareza!

Ingrediente pentru blat

6 oua 6 linguri apa 6 linguri zahar 10 linguri faina 2 linguri cacao un praf de copt

Ingrediente pentru sirop

300 ml apa 5 linguri zahar

Ingrediente pentru crema bavareza de capsune:

3 galbenusuri 125 g zahar 125 ml lapte 250 g capsune 100 ml frisca 20 g gelatina

Ingrediente pentru crema bavareza cu menta:

250 ml lapte 15 frunze menta proaspata 80 g zahar 3 galbenusuri 100 ml frisca 20 g gelatina

Ingrediente pentru glazura

200 g ciocolata alba 200 ml frisca colorant rosu
Mod de preparare:

Pentru inceput, se prepara blatul: se bat albusurile cu apa si zahar. Se adauga galbenusurile, cacaua si faina cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 50 de minute.

Intre timp, se prepara crema de capsune: se mixeaza galbenusurile cu zaharul, laptele si se dau pe foc pana se ingroasa putin, dupa care se lasa sa se raceasca. Se paseaza capsunele, iar frisca se bate spuma. Se lasa gelatina la hidratat, dupa care se topeste. Se amesteca cele trei compozitii si se dau la rece.

Se prepara si crema de menta: se pune la fiert laptele cu menta. Cand e aproape fiert, se ia de pe foc si se pune in blender. Se mixeaza bine, dupa care se strecoara. Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu laptele amestecat cu menta. Se mai pune putin pe foc, pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, dupa care se incorporeaza si frisca batuta si gelatina preparata.

Pentru glazura, se pun la topit frisca si ciocolata, dupa care se adauga si colorantul. Se lasa la frigider, pana se asambleaza tortul.

Se taie blatul in jumatate, pe orizontala. Se insiropeaza cu un amestec de apa cu zahar, dupa care se pune crema de capsune. Se da la frigider 30 de minute.

Se insiropeaza si al doilea blat, se pune crema de menta si se mai da la frigider 2-3 ore.

La final, se glazureaza si se mai lasa la frigider.

 

Reteta trimisa de Veronica Cretu, Timisoara

Mod de pastrare:

La frigider.