Tartă de ciocolată albă cu zmeură

Usor

Homemade traditional sweet raspberry tart pie with cream and mint on vintage wooden table background. Rustic style and natural light.

Tartă de ciocolată albă cu zmeură. Un deliciu care nu ar trebui să lipsească de pe masă la nicio sărbătoare.

 

 

 

 

 

 

Tartă de ciocolată albă cu zmeură. Crustă

250 gr. – biscuiți 80 gr. – unt  topit

UMPLUTURĂ:

360 g   ciocolată albă 200 g  smântână dulce 23% 50 g lapte 25 g unt

Decor

300 gr. – zmeură proaspătă Frunze de mentă
Mod de preparare:
  • Încinge cuptorul la 180 de grade C și tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă detașabilă.
  • Sfărâmă biscuiții într-un blender și adaugă untul topit, mixează până biscuiții se vor sfărâma complet, iar cele două ingrediente se vor combina  până când vei obține o textură ca cea a nisipului ud. Pune amestecul tava tapetată,  presează-l bine și bagă-l în cuptorul încălzit pentru 10 minute.
  • Toarnă smântâna, laptele și untul într-o cratiță mică și pune-o la foc mediu. Las-o să stea până se topește untul și ajunge la punctul de fierbere.
  • Între timp mărunțește ciocolata și pune-o într-un bol încăpător. Toarnă amestecul de smântână, lapte și unt peste ciocolata mărunțită și las-o să stea circa 3 minute.
  • După câteva minute, amestecă compoziția cu telul  până obții un sos gros. Toarnă compoziția obținută peste crusta de biscuiți și las-o să se răcească. După ce s-a răcit pune-o la frigider pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte.
  • Scoate tarta din frigider, acoper-o cu zmeură și decoreaz-o cu frunze de mentă.