Tarta cu capsune fara coacere

30 minute
6 portii
Usor

Desertul asta este perfect pentru vara! E fructat, acrisor, cremos si dulce totodata, iar pentru a-l pregati nu e nevoie sa aprinzi cuptorul!

Ingrediente

un blat de tarta 250 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 2-3 linguri zahar pudra (dupa gust) esenta de vanilie 250 g capsune 2-3 linguri dulceata
Mod de preparare:
  1. Pentru aceasta reteta poti folosi un blat de tarta gata facut, sau il poti pregati dupa aceasta reteta de blat de tarta fara coacere.
  2. Bate mascarpone cu smantana pentru frisca, zaharul, esenta de vanilie si praful de sare, pana cand obtii o consistenta pufoasa si ingrosata totodata.
  3. Pune crema obtinuta in blatul de tarta si orneaz-o cu capsunele felii subtiri. Porneste din margine si asaza fructele usor suprapus, pentru un aspect cat mai prezentabil.
  4. Unge fructele cu dulceata (poate fi si din alte fructe, precum cea de visine sau caise, important este sa fie lichida), incat sa luceasca si sa previna oxidarea totodata.
  5. Ca alternativa, poti pregati un sirop din 4 linguri de zahar si 6 linguri de apa, cu care sa ungi fructele folosind o pensula. Serveste tarta racita pentru cel putin 4 ore.

Vezi si

Blat de tarta fara coacere

Crema de lamaie pentru prajituri