Supa de creveti

50 minute
4 portii
Usor

Daca iti plac fructele de mare, sigur le vei aprecia si in reteta asta de supa, perfecta pentru pranz.

Ingrediente

600 g creveti prefierti 3 morcovi o telina o ceapa sare o lingura ulei 2 litri supa de pui cateva picaturi suc de lamaie
Mod de preparare:

Pasul 1:

Crevetii se curata de carapace, care se pastreaza, iar carnea se pune deoparte.

Pasul 2:

In ulei se pun la calit ceapa taiata marunt, morcovul rondele si telina cubulete. Se presara sare si se lasa pana ce se inmoaie ceapa. Se scot jumatate din legume, se dau deoparte, iar in locul lor se pun carapacele crevetilor.

Pasul 3:

Se toarna supa si se lasa la fiert 30 de minute.

Pasul 4:

Se strecoara supa de amestecul de carapace si legume, apoi in supa clara se pun legume pastrate si crevetii. Se serveste cu cateva picaturi de suc de lamaie si cu crutoane.