Shaorma de pui

30 minute
4 portii
Usor

Cu de toate sau numai cu ce vrei tu, shaorma poate fi facuta chiar la tine acasa, cu ingrediente carora le stii provenienta. Shaorma de pui facuta in casa este o alternativa mai sanatoasa si mai hranitoare decat orice varianta ai putea cumpara din oras.

Ingrediente

2 piepti de pui 3-4 cartofi varza proaspata 1 ceapa galbena 2-3 castraveti murati 1 pahar mic smantana slaba 2 catei usturoi 2 linguri ketchup 4 lipii medii sare piper
Mod de preparare:

1. Curata si feliaza cartofii pentru prajit, feliaza si frige pieptul de pui pe gratar si taie legumele marunt.

2. Intr-un castron, ia fiecare felie de piept de pui si marunteste-o cu mainile in fasii lungi (ai mai mult spor decat cu un cutit), rupand bucatile pe fibra.

3. Intr-un alt castron, marunteste usturoiul in smantana si amesteca, apoi adauga sare si piper dupa gust.

4. Taie fin varza, ceapa si castravetii.

5. Dupa ce ai prajit si cartofii, e timpul sa asamblezi shaorma: incalzeste putin lipia la aragaz, pe focul dat mic, unge lipia cu sos de usturoi, apoi pune cate o patrime din ingrediente in ordinea urmatoare: carne, cartofi, ketchup, urmate de varza, ceapa si castravetii murati.

6. Nu umple foarte tare lipia, astfel incat sa poti ridica marginea de jos a acesteia peste ingrediente, si sa o poti rula cu usurinta. Dupa ce ai strans-o bine (ai grija sa nu se rupa lipia!), imbraca mana cu o punga alimentara si cuprinde partea de jos a shaormei, apoi ridica punga incat sa o infasori strans in jurul lipiei, incat sa nu se desprinda in timp ce o savurezi.

6. Procedeaza la fel cu celelalte 3 lipii ramase si astfel obtii 4 portii de shaorma de pui, facuta in casa.

S-ar putea sa-ti placa si:


Ketchup de casa


Secretul pentru cei mai buni cartofi prajiti