Scoici cu vin

30 minute
4 portii
Usor

O rețetă sofisticată dar extrem de ușoară, pentru iubitorii preparatelor din delicatese marine.

Ingrediente

250 ml vin alb sec 1 kg scoici 3 fire ceapa verde 2-3 catei usturoi 1 legatura patrunjel 1 lingura ulei 1 praf piper
Mod de preparare:
  1. Scoicile se spala foarte bine, in mai multe jeturi de apa, pentru a indeparta nisipul. Cele care sunt usor deschise se arunca, nu se gatesc.
  2. Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul la incins si se pun ceapa taiata marunt si usturoiul sa se caleasca.
  1. Se adauga scoicile, vinul, 1 praf de piper, se acopera cu capac si se lasa pe foc in jur de 15 minute sa se deschida toate.
  1. Se pune patrunjelul, se amesteca prin scuturarea vasului si se aduc la masa.