Sandvici cu oua romanesti

25 minute
4 portii
Usor

O reteta perfecta pentru micul dejun, ce include traditionalele oua romanesti. Dureaza numai 25 de minute sa termini aceasta reteta si sa ai parte de o masa satioasa si sanatoasa.

Ingrediente

8 oua 8 felii paine 8 rosii mici 50 g unt 2 linguri otet 1/2 legatura marar sare 2-3 linguri seminte de floarea-soarelui si dovleac
Mod de preparare:
  1. Se pun 1,5 litri de apa pe foc cu un praf de sare si otet.
  2. Se lasa sa ajunga la punctul de fierbere si apoi se pune cate un ou spart separat.
  3. Intre timp, painea se unge cu unt si se pune la prajit in tava cuptorului.
  4. Se lasa sa fiarba oul 5 minute pana ce albusul se coaguleaza complet si se scoate cu o spumiera direct pe  felia de paine prajita. Se aduce la masa cu rosii, marar si seminte de floarea-soarelui si dovleac, dupa gust.

Sfaturi utile

✽ Incalzeste feliile de paine cateva secunde in cuptorul cu microunde si unge-le pe o parte cu branza topita, in

✽ loc de unt. Sandviciul va avea un gust mai puternic. De asemenea, poti presara telemea data pe razatoare deasupra oualor si a feliilor de rosii.

✽ Adauga la sandvici si cateva felii subtiri de bacon afumat, sa fie mai consistent si mai gustos.

✽ Daca nu reusesti sa prepari ouale moi, ca in imagine, poti adauga maioneza facuta in casa deasupra fiecarei felii.