Prăjitura desertul casei după rețeta Iulianei Tudor

Usor

Iuliana Tudor a dezvăluit  rețeta desertul casei, moștenită de la bunica și preparată de mama sa de Sărbători, pe care a păstrat-o și ea cu sfințenie. Această prăjitură specială nu-i lipsește de pe masă vedetei TVR la nicio sărbătoare.  

 

 

 

Blat

1 cană de zahăr 1 cană de apă 1 ou ½ cană de ulei 1 lingură bicarbonat stins ½ linguriță amoniac făină

Cremă

1 pachet de unt 100 g zahăr pudră 500 ml lapte 3 linguri de făină gem de prune nucă pisată
Mod de preparare:

”½ cană de zahăr  se pune la ars pe foc mic într-o cratiță până se face maro la culoare. Se stinge apoi cu o cană de apă și se lasă la rece. Separat, se freacă un ou cu ½ cană zahăr peste care se adaugă ½ cană de ulei, cu mișcări ușoare, să nu se taie, 1 lingură bicarbonat stins, ½ linguriță amoniac și făină – cât cuprinde. De aici ar trebui să iasă 4 foi de prăjitură care se coc pe fundul tăvii, până se rumenesc pe margine. Pentru cremă aveți nevoie de: un pachet de unt care se freacă (după ce se scurge apa din el) cu 100 g zahăr pudră și se lasă deoparte. Apoi, jumătate de litru de lapte cu 3 linguri făină se amestecă într-o cratiță la foc mic până capătă consistență de ciulama. Când s-a răcit, în amestec se încorporează crema de unt. Când s-au răcit ingredientele, se pregătește prăjitura: se pune o foaie de prăjitură, un  strat de cremă, un strat de gem de prune peste care presărăm nucă, apoi iar o foaie de prăjitură, un strat de cremă, apoi gem și tot așa. Prăjitura se pune la presat până a doua zi, să se întrepătrundă toate componentele. Poftă bună!”, le-a urat Iuliana Tudor fanilor săi.