Placinta taraneasca cu mere

80 minute
6 portii
Mediu

Placinta cu mere e un preparat traditional, iar reteta asta e chiar mai simpla decat cele obisnuite.

Reteta a fost trimisa de Ninica Radescu, din Gorj.

Ingrediente pentru aluat

300 g faina 200 ml apa calduta o lingura otet un praf de sare 50 g unt

Ingrediente pentru umplutura

un kg mere 200 g zahar o lingurita unt o lingurita scortisoara o lingura pesmet sau gris

Ingrediente pentru ornat

zahar pudra vanilat
Mod de preparare:
  1. Se amesteca faina cu otetul, sarea si apa calduta pana se obtine un aluat consistent. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine, apoi se pune intr-o folie la rece o jumatate de ora.
  2. Intre timp, se curata merele, se dau pe razatoare si se calesc cu o lingurita de unt, zahar si scortisoara.
  3. Se imparte aluatul pentru placinta in doua parti care se intind intr-o foaie de 4-5 mm grosime. Se stropeste cu unt topit fiecare foaie, apoi se presara cu putin pesmet si se intind uniform merele. Se ruleaza fiecare placinta si se pun la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cand s-au rumenit frumos, se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

S-ar putea sa-ti placa si:

Placinta greceasca cu lapte

Placinta cu visine

Placinta impletita cu scortisoara