Pizza de casa reinventata

55 minute
4 portii
Mediu

Ai pofta de o pizza cu un gust deosebit? Sosul face de multe ori o diferenta imensa, cum se intampla si in cazul de fata. Incearca reteta si sigur o vei repeta!

 

Ingrediente pentru blat

240 ml apa calda 1 lingura zahar 1 pliculet drojdie uscata 350 g faina 1 lingurita sare 2 linguri ulei de masline 1 lingura parmezan ras oregano busuioc

Ingrediente pentru sos

1 lingura ulei de masline o ceapa mare, taiata marunt 2 catei de usturoi mari, maruntiti 1 conserva rosii in bulion, tocate marunt 1 lingura parmezan ras 1 lingura zahar brun 1 lingura boia de ardei dulce/iute (dupa preferinta) 100 ml apa oregano busuioc

Topping-uri

200 g mozzarella rasa 1 ardei gras mare 100 g masline feliate 100 g salam ciuperci ceapa
Mod de preparare:

1. Pune uleiul intr-o tigaie inalta, adauga ceapa si usturoiul si lasa-le pentru 2-3 minute la foc mediu.
2. Dupa ce ceapa si usturoiul s-au calit, adauga rosiile taiate marunt, condimentele, parmezanul si zaharul, urmate de apa. Lasa sosul sa dea in clocot pana cand devine mai gros.
3. In apa calda, adauga zaharul, dizolva-l, apoi adauga drojdia si las-o sa creasca pentru 5-10 minute.
4. Dupa ce drojdia a crescut, pune-o intr-un recipient mai mare, adauga faina, sarea uleiul, parmezanul si condimentele. Dupa ce ai format aluatul, framanta-l pe blatul de lucru pentru 5-10 minute, ungand mainile cu ulei.
5. Pune aluatul in tava unsa cu ulei si intinde-l cu buricele degetelor. Lasa-l apoi sa creasca la cald, cat timp pregatesti toppingurile.
6. Dupa ce ai toate ingredientele pregatite, intinde sosul pe blatul de pizza, adauga mozzarella deasupra, urmata de ardei, masline si salam. Da pizza la cuptor pentru 20-25 de minute, sau pana cand blatul devine auriu inchis.