Pizza cu sos de rosii

45 minute
4 portii
Usor

De ce să comanzi pizza gata făcută, când poţi încerca să vezi cum iese una făcută de tine? Reteta de pizza cu sos de rosii a fost trimisa de Iulia Sandru.

Ingrediente pentru aluat

500 g faina un cub drojdie un ou 50 ml ulei 200 ml lapte o lingurita sare

Ingrediente pentru umplutura

bulion 150-200 g salam o conserva ciuperci 1/2 conserva porumb 100 g masline umplute un gogosar 150 g cascaval 5 oua

Ingrediente pentru sos

bulion piper negru boia de ardei iute sare frunze de telina tarhon busuioc otet ulei de masline
Mod de preparare:
  1. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, dupa care se întinde o foaie si se pune într-o tava rotunda, unsa cu putin ulei.
  2. Se unge foaia de aluat cu putin bulion, dupa care se asaza feliile de salam, ciupercile, porumbul, maslinele si gogosarul taiat felii.
  3. Se rade cascavalul si se amesteca usor cu ouale batute, dupa care se toarna peste aluatul de pizza. Se da la cuptor 25 de minute.
  4. Între timp, se prepara sosul: se pune într-un bol bulion si se condimenteaza cu sare, piper, boia, otet, ulei de masline, telina, tarhon si busuioc.
  5. Pizza se serveste calda.