Pateuri daneze cu branza dulce

50 minute
8 portii
Usor

S-au anuntat musafiri si te-au prins pe nepregatite? Daca ai un pachet de foitaj si alte cateva ingrediente banale la frigider, te scoti cu niste pateuri daneze cu branza dulce, o gustare pe cat de delicioasa, pe atat de simplu de facut!

Dupa reteta asta, obtii 8 pateuri cu branza dulce, o bunatate crocanta, aromata si cremoasa in acelasi timp!

Ingrediente

1 pachet foitaj 300 g crema de branza 6 linguri zahar 2 galbenusuri 2 linguri smantana esenta vanilie coaja de lamaie un praf sare 1 ou+2 linguri lapte
Mod de preparare:

1. Combina crema de branza moale cu zaharul, sarea, galbenusul, smantana si mirodeniile.
2. Separat, bate oul cu putin lapte. Intinde putin foitajul, apoi taie-l in 8 bucati egale, patratoase.
3. In centrul fiecarui patrat de foitaj asaza cate o lingura de compozitie. Unge marginile fiecarei bucati de aluat cu ou si uneste-le pe diagonala, in centru, sustinand cu degetele, pentru a nu apasa pe crema de branza.
4. Da pateurile daneze la congelator pentru 10 minute sau la frigider pentru 30 de minute.
5. Scoate apoi pateurile daneze de la rece, unge-le cu ou pe toata suprafata si coace-le la 180 de grade timp de 25-30 minute, sau pana cand se rumenesc.

S-ar putea sa-ti placa si: