Pasca traditionala

105 minute
6 portii
Dificil

Nu poti petrece Pastele fara sa pui pe masa pasca traditionala. Aluatul pufos si branza cremoasa vor fi savurate cu placere de toata lumea!

Ingrediente pentru aluat

500 g faina un plic de drojdie uscata 60 g de zahar 3 linguri de lapte praf 3 oua 60 g de unt 180 ml de apa 2 pliculete de zahar vanilinat un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura

800 g branza de vaci 100 g smantana 150 g zahar pudra coaja rasa a unei lamai 3 oua un galbenus pentru copt
Mod de preparare:

1. Se desface drojdia in 5 linguri de apa calduta, se adauga zaharul si se lasa 5 minute. In acest timp, se amesteca cu sarea, laptele praf si zaharul vanilinat, apoi se cern si se pun intr-un vas incapator. Se face o gaura la mijloc, se pune drojdia si se amesteca, adaugand alternativ apa ramasa si ouale.
2. Se pune si untul topit si racorit, se amesteca si se framanta, pana ce aluatul se desface de pe peretii vasului. Se acopera si se lasa 30 de minute la crescut. Apoi, se amesteca din nou si se mai lasa 30 de minute la crescut.
3. Pe masa presarata cu faina se pune aluatul crescut, se imparte in doua. Dintr-o parte se intinde o foaie care se asaza intr-o tava de copt cu pereti detasabili. Se mixeaza ingredientele pentru umplutura si se pune crema rezultata in tava. Se niveleaza.
4. Din aluatul ramas se modeleaza suluri care se impletesc si se asaza peste branza. Se mai lasa la crescut 30 de minute, apoi se unge cu galbenus batut cu putina apa sau lapte si se coace 50-60 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava.