Omurice (omleta japoneza)

25 minute
4 portii
Usor

Incearca o omleta diferita, din bucataria japoneza, ce are in compozitie un amestec de orez si legume. Este mult mai satioasa daca o prepari asa.

Ingrediente

600 g orez fiert 200 g piept de pui 200 g ceapa tocata 50 g ciuperci din conserva 8 linguri sos de rosii sare piper ulei

Ingrediente pentru omleta

4 oua sare piper
Mod de preparare:

1. Incinge o lingura de unei intr-o tigaie si caleste bine ceapa. Adauga pieptul de pui si amesteca pana cand carnea isi schimba culoarea, apoi adauga si ciupercile.
2. Pune sosul de rosii in tigaie si omogenizeaza amestecul pentru 1 minut, apoi adauga orezul fiert, omogenizeaza din nou si potriveste de sare si piper. Scoate compozitia intr-o farfurie.
3. Bate 2 oua cu sare si piper, incalzeste 1/2 lingura ulei si adauga ouale in tigaie ca pentru omleta. Pune 1/2 din compozitie in tigaie peste oua si adu marginile omletei peste orez, incat sa o impachetezi.
4. Procedeaza la fel si cu cealalta jumatate din compozitia de orez si serveste Omurice cu sos de rosii dulce sau ketchup.

Incearca si alte retete din bucataria japoneza

Vezi si alte retete de omleta