Omleta cu praz

25 minute
4 portii
Usor

Fiecare zi ar trebui sa inceapa cu un mic dejun sanatos, iar o omleta cu praz e masa perfecta pentru dimineata.

Ingrediente

partea alba a unui praz 1/2 legatura patrunjel 4 oua 60 g unt sare piper

Ingrediente pentru garnitura

30 g parmezan 150 g rucola cateva seminte pin 3-4 frunze busuioc proaspat
Mod de preparare:
  1. Prazul taiat rondele se pune la calit in jumatate din cantitatea de unt. Se presara sare si piper si se amesteca bine pentru a evita prinderea.
  2. Se bat ouale spuma, se adauga patrunjelul tocat fin si restul untului si se toarna compozitia in tigaie.
  3. Se lasa pe foc un minut, cat sa se incinga omleta un pic, apoi se da vasul la cuptor pentru terminarea coacerii.
  4. Se serveste cu salata de rucola cu parmezan, seminte de pin si busuioc.

Sfaturi utile

✽ Bate ouale chiar inainte de a le adauga in tigaie si nu mai devreme, daca vrei sa obtii o omleta pufoasa. Tot pentru omleta pufoasa, poti mixa albusurile si galbenusurile separat si abia apoi impreuna.

✽ Omleta trebuie prajita la foc mic, astfel incat sa se patrunda bine si sa nu se arda.

✽ Pentru a intoarce omleta in tigaie introdu o spatula sub ea, apoi ridica si, dintr-o miscare, intoarce-o pe partea cealalta. Cand e gata, foloseste aceeasi spatula si pune omleta in farfurie.