Morcovi murati

110 minute
10 portii
Usor

Cand vine momentul in care pregatesti camara pentru iarna, incearca si aceasta reteta de morcovi murati, caci sigur va potoli apetitul pentru muraturi al familiei. Urmand aceasta reteta, vei obtine 2 borcane de 1 L de morcovi murati.

Ingrediente

un kg morcovi fragezi sare grunjoasa usturoi marar
Mod de preparare:
  1. Morcovii se spala foarte bine si nu se curata de coaja.
  2. Se prepara o solutie sarata din 10 g de sare pentru un litru de apa si se lasa morcovii 5 minute in aceasta saramura.
  3. Apoi, morcovii mici se clocotesc 6 minute iar cei mai mari timp de 10 minute in apa curata.
  4. Se pun in borcane cu catei de usturoi si marar si se toarna o saramura clocotita din 20 g sare la litrul de apa. Se pun capace si apoi se fierb borcanele timp de o ora.