Fasole bătută cu ceapă călită

120 minute
10 portii
Usor

Fasole batuta cu ceapă călită

Fasolea batuta este una dintre  mancarurile traditionale  ale romanilor. Dacă respecți această rețetă pas cu pas, voi obține o fasole bătută cu un gust special. 

 

 

 

 

600 g fasole albă boabe 3 morcovi 3 cepe 10 căței de usturoi

Ingrediente pentru ceapa călită

O lingură de bulion 2 cepe 50 ml ulei
Mod de preparare:
  1. Fasolea se pune la inmuiat in apa rece, care să o depasească cu o palmă,  si se lasa de cu seara pana a doua zi.
  2. A doua zi, fasolea se scurge de apa in care a stat si se pune la fiert de trei ori cu apa proaspata. Apoi, se lasa la fiert in a patra apa, se ia spuma cu o paletă,  si, cand da in clocot, se adaugă în oală curățate și întregi cele trei cepe și morcovii.
  3. După ce au fiert, se scot legumele, iar fasolea se scurge  într-un alt vas. Se adaugă un polonic din zeama în care a fiert și usturoiul curățat și zdrobit. Se mixează bine și se bune sare după gust.
  4. Pentru ceapa călită se taie cele 2 cepe peștișori, se călește în ulei și după ce s-a înmuiat bine și este ușor caramelizată, se pune bulionul. Se amestecă și se trage de pe foc, apoi se pune peste fasolea bătută. Se servește cu murături.