Eclere rosii

85 minute
4 portii
Mediu

Ai pregatit vreodata eclere rosii? Ei bine, cu reteta asta sigur iti vor iesi delicioase. Incearca-le in luna indragostitilor sau de martisor, se potrivesc perfect.

Ingrediente

4 oua 100 g unt un praf sare 250 ml apa 200 g faina

Ingrediente

100 g ciocolata alba 200 ml frisca lichida colorant rosu

Pentru umplut

250 ml frisca lichida
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, se clocoteste apa cu sarea si untul. Se trage de pe foc, se adauga faina amestecand bine. Se adauga ouale, unul dupa altul, se pune aluatul intr-un pos si se elibereaza mici cantitati lungi de 8-10 cm intr-o tava. Se coc aproximativ 30 de minute si se lasa apoi la racit.
  2. Pentru glazura, se topeste ciocolata rupta bucati, se fierb 50 ml frisca lichida si se toarna peste ciocolata, se amesteca bine, se adauga restul de frisca lichida si apoi se pune colorantul.
  3. Se bate frisca foarte rece, se taie gogoselele lungi de aluat, se pune un strat subtire de glazura rosie, apoi frisca, se pune capacul din aluat si se toarna din nou glazura.

Truc util

✽ Daca preferi o varianta mai sanatoasa, lipsita de coloranti artificiali, inlocuieste colorantul cu sirop de visine sau capsune. Eclerele iesi tot colorate, insa intensitatea culorii va fi mai mica.

Incearca si eclere cu ciocolata

Vezi si alte retete de deserturi cu frisca