Coltunasi de Idria

60 minute
4 portii
Mediu

O reteta de coltunasi aperitiv putin diferita de cele romanesti si care poate fi servita sub forma de gustare, aperitiv sau, de ce nu, ca si garnitura. Reteta de coltunasi de Idria este parte din bucataria slovena si provine din regiunea Žlikrofi.

Ingrediente pentru aluat

300 g faina 2 oua apa ulei

Ingrediente pentru umplutura

500 g cartofi 50 g bacon afumat 2 cepe sare piper maghiran
Mod de preparare:
  1. Din faina cu oua si apa se face un aluat moale, omogen. Se aduna intr-o bila, se unge cu ulei si se lasa 30 de minute sa se odihneasca.
  2. Intre timp, se fierb cartofii si se maruntesc cat sunt calzi. Se adauga ceapa calita odata cu baconul, sare, piper si maghiran. Se amesteca foarte bine.
  3. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire de 2 mm, se taie patrate care se umplu cu compozitia de cartofi, se lipesc si apoi se ciupesc ca sa semene cu lobul urechii. Nu trebuie sa depaseasca 2-3 cm marime.
  4. Se pun la fiert in apa cu un praf de sare si, cand se ridica la suprafata apei, se scot cu o spumiera. Se servesc alaturi de friptura de porc in sos.