Ciuperci cu usturoi in sos cremos

25 minute
4 portii
Usor

E la fel de cremoasa ca o ciulama de ciuperci, doar ca nu contine faina, deci poti spune ca-i considerabil mai sanatoasa! Uite cum prepari cele mai aromate ciuperci cu usturoi intr-un sos cremos si bogat, pe care sa le servesti alaturi de o portie zdravana de mamaliguta.

Ingrediente

2 linguri ulei 500 g ciuperci (champinion sau alte ciuperci albe) 3 catei de usturoi 3 linguri crema de branza simpla 100 ml vin alb 2 linguri lapte 1/2 legatura patrunjel 1 lingurita marar sare piper
Mod de preparare:
  1. Incinge uleiul intr-o tigaie sau un wok incapator si soteaza usturoiul maruntit.
  2. Adauga ciupercile si intoarce-le periodic pana cand isi schimba culoarea, apoi adauga sarea, dupa gust.
  3. Stinge ingredientele cu vinul alb si lasa-l sa scada complet.
  4. Adauga apoi 2 linguri de lapte si cele 3-4 linguri de crema de branza simpla. Amesteca pana obtii un sos omogen, apoi potriveste de sare si piper si adauga mirodeniile.
  5. Serveste ciupercile cu usturoi alaturi de mamaliguta proaspat facuta.