Ciorba de sfecla

190 minute
6 portii
Mediu

Daca te-ai saturat de ciorbele comune, incearca si o ciorba de sfecla. Se prepara cu carne de vita si legume, deci nu are cum sa fie altfel decat sanatoasa.

Ingrediente

500 g carne de vita un os cu maduva 2 rosii 500 g sfecla o gulie o felie telina 2 cartofi 200 g varza 2 bucati praz 2 catei usturoi 2 linguri unt 2 linguri otet 1/2 lingurita zahar o lamaie sare smantana, pentru servit
Mod de preparare:
  1. Se pun intr-o oala carnea, osul si apa rece. Se lasa la fiert si se ia spuma de cate ori este nevoie. Se lasa sa fiarba o ora.
  2. Usturoiul se caleste usor in unt, se adauga sfecla, telina, gulia, rosiile si prazul cubulete, otetul si zaharul. Se pun in supa de carne si se lasa la fiert timp de 60 de minute, acoperit.
  3. Separat, se fierb varza si cartofii si apoi se adauga peste amestecul cu sfecla.
  4. Carnea se scoate si se taie cubulete, se potriveste de sare si se mai lasa la foc 30 de minute. Se aduce la masa cu suc de lamaie si smantana, dupa gust.