Cartofi copti a la Jamie Oliver

80 minute
4 portii
Usor

In 3 combinatii diferite, cu 3 arome distincte, cartofii copti dupa reteta lui Jamie sunt garnitura perfecta langa o friptura de pui sau curcan, sau pot fi serviti ca atare, intrucat sunt foarte gustosi.

Alege un amestec de condimente care iti surade si prepara o cina rapida si sanatoasa.

Ingrediente

5-6 cartofi

Ingrediente pentru amestecul de condimente 1

3 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura otet din vin rosu rozmarin 7-8 catei de usturoi necuratati sare piper

Ingrediente pentru amestecul de condimente 2

1-2 linguri ulei de masline 1 lingura de unt 1 lingura otet din vin rosu cateva frunze de salvie coaja de la o jumatate de clementina sare piper

Ingrediente pentru amestecul de condimente 3

grasime de gasca/porc 1 lingura otet din vin rosu 4-5 frunze de dafin cimbru sare piper
Mod de preparare:
  1. Curata si taie cartofii in sferturi (daca sunt mari), apoi fierbe-i pentru 10-13 minute, pana cand patrunde furculita in ei, insa nu sunt atat de moi pe cat i-ai vrea pentru piure. Strecoara-i si lasa-i sa stea deasupra cratitei in care au fiert, in strecuratoare. Intre timp, pregateste unul din amestecurile de condimente preferate.
  2. Agita putin cartofii in strecuratoare, apoi pune-i in tava impreuna cu amestecul ales si agita tava, incat condimentele sa adere la cartofi.
  3. Baga tava in cuptorul preincalzit pentru 50-60 de minute, iar dupa 40 de minute scoate tava si apasa usor cu ustensila de piure pe fiecare, incat sa crape crusta si sa devina mai crocanti.
  4. Da tava la cuptor din nou pentru alte 10-20 de minute, pana devin aurii si formeaza o crusta crocanta.

Vezi si alte retete a la Jamie Oliver