Briose vegane cu morcovi si smochine

70 minute
6 portii
Mediu

Sunt sanatoase, pline de fructe si nu contin deloc zahar rafinat. Le poti manca chiar si in zilele de post, caci reteta nu contine produse de origine animala.

Ingrediente

280 g faina integrala 2 lingurite bicarbonat de sodiu 2 lingurite praf de copt sare 100 g morcov ras 70 g stafide 70 g smochine 2 lingurite scortisoara 250+120 ml apa 80 ml suc de portocale 120 ml suc de mar

Ingrediente pentru glazura

5 smochine 2 linguri melasa 200 g lapte de cocos
Mod de preparare:
  1. Amesteca fructele uscate cu scortisoara intr-o cratita si adauga 250 ml de apa. Lasa focul mare pana cand apa incepe sa fiarba, apoi da focul mic si lasa compozitia sa scada. Dupa ce fructele s-au racit, amesteca-le cu morcovul ras si sucul de portocale.
  2. Amesteca ingredientele uscate intre ele (faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea), apoi incorporeaza-le in compozitia de fructe uscate. Adauga 120 ml apa si 120 ml suc de mar si amesteca pana la omogenizare.
    Pune compozitia in forme de briose unse cu ulei si da-le la cuptorul preincalzit pentru 15 minute, sau pana cand trec testul scobitorii.
  3. Lasa la inmuiat smochinele pentru 30 de minute, apoi marunteste-le in robotul de bucatarie. Adauga melasa si jumatatea de sus a unei conserve de lapte de cocos (daca prepari laptele de cocos in casa, da-l la frigider pentru cateva ore, apoi separa si foloseste doar stratul solid format la suprafata laptelui). Cu glazura obtinuta din smochine, melasa si laptele de cocos orneaza briosele.

Incearca si:

Bilute tavalite prin cocos

Budinca de seminte chia

Fursecuri sanatoase din 3 ingrediente