Bezele cu portocale

100 minute
8 portii
Mediu

Un desert simplu, pentru care nu iti trebuie decat maxim 5 ingrediente: bezele cu portocale. Dintre acestea 5, 2 sunt oricum optionale, deci daca preferi un desert cat mai apropiat de natural, il poti prepara si fara colorant si aroma. Va iesi la fel de gustos!

Ingrediente

4 albusuri 250 g zahar zeama si coaja rasa a unei portocale esenta de portocale (optional) colorant (optional)
Mod de preparare:
  1. Bate albusurile cu sucul de portocale la viteza medie, pana ce devin spuma.
  2. Adauga apoi zaharul treptat, cate o lingurita odata. Dupa ce ai terminat de adaugat zaharul, adauga si coaja de portocala rasa, esenta si colorantul.
  3. Bate bezeaua pana cand se tine foarte bine de telul mixerului cand il intorci.
  4. Formeaza bezelele cu un pos sau cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt, cat mai apropiate intre ele, caci nu se extind in timpul coacerii.
  5. Da bezelele la cuptor pentru 70-80 de minute, in functie de marimea lor, la 100 grade sau pana ce devin tari la atingere, iar dupa 2-3 minute de la scoaterea lor din cuptor le poti desprinde usor de pe foaie.

S-ar putea sa-ti placa si:

Bezele cu zmeura

Bezele simple

Bezele cu cafea si ciocolata

Mod de pastrare:

Pastreaza bezelele intr-un recipient etans.