Varză cu miez de nucă

60 minute
Usor

1. Se spală bine varza, se îndepăr-tează foile de deasupra şi se pune într-un vas cu apă clocotită să se opărească. După ce s-a opărit, se scoate şi se lasă să se scurgă bine de apă.

2. Când s-a răcit, se taie în patru părţi egale.

3. Miezul de nucă se macină foarte fin prin maşina de tocat.

4. Separat, într-un vas, se amestecă smântâna cu sana şi cu caşcavalul.

Se adaugă treptat miezul de nucă până se obţine o pastă cremoasă.

Se condimentează apoi cu sare, piper, boia şi praful de curry.

5. Bucăţile de varză se aşază într-un vas de yena, iar peste ele se adaugă amestecul de smântână.

6. Între timp se încinge cuptorul la 180 grade.

7. Se dă la cuptor aproximativ 15 minute. Se ornează cu pătrunjelul tocat mărunt.