Tort regal cu fructe perfect pentru ocazii speciale, dar şi pentru mesele înfamilie. Iată o reţetă simplă:
1. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, adăugând din când în când câte o lingură de apă, până se obţine o compoziţie ca de maioneză.
2. Separat, se amestecă făina cu praful de copt, făina de migdale şi nuca măcinată şi se adaugă puţin câte puţin în amestecul de gălbenuşuri.
3. Albuşurile se bat spumă şi se adaugă peste compoziţia anterioară amestecând uşor cu un tel, până se încorporează. La final, se pun şi fulgii de ciocolată.
4. Se unge o fomă de tort cu unt şi se
tapetează cu făină. Se toarnă compoziţia în formă şi se coace la foc potrivit, aproximativ 40 de minute. După ce s-a copt, se scoate şi se lasă să se recorească.
5. Între timp, se bate frişca şi se pregătesc fructele pentru decor. Se ornează tortul cu frişcă şi fructe, la alegere.
Pentru un plus de eleganţă, se poate prinde de jur împrejur cu o panglică decorativă.