Sarmale de vită

210 minute
8 portii
Mediu

Sarmalele de vită sunt mail slabe şi mai gustoase. Încearcă această reţetă simplă!

1.   Ceapa tocată şi orezul se pun pe foc şi se lasă aproximativ 10 minute, cât să se umfle orezul. Se amestecă apoi cu carnea tocată, se frământă un pic şi se adaugă 100 ml apă. Se lasă amestecul să stea aşa în jur de 30 de minute.

2.   Între timp, foile de varză se opăresc într-un litru de borş clocotit amestecat cu apă şi se lasă la scurs. Se taie cotoarele care se toacă şi se pun pe fundul cratiţei.

3.   Se rulează sarmale care se aşază una lângă alta. Se pun roşiile în bulion tăiate mai mărunt, crenguțele de cimbru, sare, piper, se toarnă ulei şi se adaugă bulionul.

4. Se toarnă vinul, se adaugă apă cât să depăşească sarmalele cu foarte puţin şi se aşază la fiert cu focul mare până ce dau în clocot. Apoi, se diminuează focul, se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert aproape 3 ore.