Salată de paste cu peşte

Usor
  1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei, conform indicaţiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot din oală şi se lasă câteva minute în apă rece, apoi se pun în sită.
  2. Separat, se spală fileul de cod, se şterge cu un prosop absorbant şi după ce s-a uscat, se condimentează cu sare, piper şi boia dulce. Se taie cubuleţe şi se prăjesc în ulei de floarea soarelui.
  3. După ce au căpătat culoarea aurie, se scot din tuci şi se lasă să se scurgă de ulei, pe un prosop absorbant de hârtie.
  4. Pastele fierte se scot şi se trec prin unt topit cu sare şi se amestecă cu salata verde, spălată şi ruptă, cu ceapă verde şi cu roşioare. Se adaugă şi bucăţile de cod şi se servesc ornate cu felii de lămâie şi cimbru uscat pe deasupra.